2021-07-08 08:32:34• hírek • Bede Emőke

Vakációs programokra várja a gyerekeket a Szatmár Megyei Könyvtár

A 2020-as kényszerszünet után a Szatmár Megyei Könyvtár idén folytatja a 2014-ben indított hagyományt, és immár hetedik alkalommal szervez július 13. és augusztus 31. között vakációs tevékenységeket. A 8 és 12 év közötti gyerekeket célzó akció során számos kreatív és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket, kik már most jelentkezhetnek a tevékenységekre.

Az idei évben a foglalkozások a „Felelősségteljes gyerekek” című programsorozat keretében valósulnak meg, céljuk pedig a gyerekek általános műveltségének bővítése és személyiségük fejlesztése interaktív- és csapatjátékok, kreatív műhelyek, közös filmnézések által. Utóbbi során olyan művek filmes feldolgozásai kerülnek vetítésre, melyeket a kicsik már iskolai tanulmányaik során megismertek. Mindezeken túl több szakember is részt vesz majd az egész nyáron át tartó programokban, s segítségükkel a gyerekek a háziállatokról való gondoskodásról és a környezetvédelemről is tanulhatnak, mi több, egészségügyi, közlekedési és pénzügyi tudással is gazdagodhatnak.


A tevékenységek a megyei könyvtár leendő székhelyén, a Iuliu Maniu utca 2. szám alatt található épület emeletén, a konferenciateremben fognak zajlani, minden kedden és csütörtökön 10 és 12 óra között. Az első találkozóra július 13-án, kedden kerül sor, a foglalkozás központi témája pedig a háziállatok fontossága lesz. A kérdést a résztvevők Santa Andrada állatorvos segítségével járják majd körbe.


A tevékenységeken való részvétel teljesen ingyenes, az egyetlen feltétel csupán, hogy a gyerekek rendelkezzenek könyvtári olvasójeggyel, melyet ingyenesen lehet kérni a Gheorghe Bulgar olvasótermében.


A vakációs programokon való részvételi szándékot az érdeklődők a 0261-711199-es telefonszámon jelezhetik hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között. Fontos tudni, hogy alkalmanként csupán 20 gyereket tudnak fogadni, így a jelentkezési sorrendnek ebből a szempontból döntő szerepe van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: